Поразка Трампа у Конгресі: закон про заміну Obamacare зняли з голосування

Субота, 25 березня 2017, 09:58

Конгресмени від Республіканської партії відкликали з голосування законопроект про нову систему медичного страхування, яка повинна була замінити систему, прийняту при президентові США Баракові Обамі, так звану Obamacare.

Про це повідомляє СNN.

Законопроект зняли з розглядя через те, що проти нього виступила консервативна частина Республіканської партії, яка входить у групу конгресменів Freedom House Caucus.

Перед голосуванням було зрозуміло, що законопроект не набирає необхідних 215 голосів.

Скасування Obamacare була одним з головних обіцянок президента Дональда Трампа і одним з ключових пунктів в політичній програмі республіканців

За інформацією The New York Times, група республіканців вимагала більш агресивних кроків для зниження вартості страхування і скасування федерального регулювання страхових послуг

Американські ЗМІ відзначають, що Дональд Трамп особисто намагався переконати противників законопроекту в лавах Республіканської партії.

Це голосування розглядалося також як можливість Трампа просувати потрібні рішення в Конгресі - за два місяці президентства він використовував в основному укази, які не потребували затвердження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.