Польща закупить 12 з 16 запланованих нових військових вертольотів - ЗМІ

Понеділок, 27 березня 2017, 11:46

Міністерство оборони Польщі закупить лише 12 із запланованих 16 нових вертольотів для потреб армії.

Про це повідомляє RFM-FM.

Раніше відомство планувало закупити 8 вертольотів для сухопутних військ та 8 для флоту.

За інформацією радіо, міністерство закупить менше, ніж планувалося, вертольотів для флоту, для боротьби проти підводних човнів і рятувальних операцій на морі. Наразі для потреб флоту замовляється лише чотири вертольоти.

Інформація про зменшення обсягів закупівель надійшла після того, як 27 березня в Міноборони Польщі почали вивчати пропозиції від виробників вертольотів.

На зменшення обсягу закупівель вплинули бюджетні обмеження, адже, за підрахунками міністерства, наразі стало зрозуміло, що за 16 машин з обмеженим забезпеченням доведеться заплатити близько 7 мільярдів злотих, тоді як раніше за 50 французьких Caracal з програмою повного забезпечення армія планувала витратити близько 13,5 мільярда злотих.

Відтак, за інформацією джерел видання, міністерство може взагалі відкласти закупівлю нових вертольотів, адже на думку міністра Мацеревича, виробники пропонують занадто високі ціни за обслуговування вертольотів.  

Також повідомляється, що наразі Польщі розглядатиме пропозиції трьох виробників: американського Lockheed Martin, італійського Leonardo Helicopters, також французького Airbus, контракт з яким щодо постачання вертольотів Сaracal зірвався минулого року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: