Німецькі політики знову заговорили про можливість бойкоту ЧС-2018 в Росії

Вівторок, 28 березня 2017, 11:45

Після масових затримань учасників антикорупційних протестів у Москві із застосуванням насильства поліцією німецькі політики відновили дискусії про можливий бойкот чемпіонату світу з футболу в Росії 2018 року.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відтоді, як в грудні 2008 року Міжнародна федерація футбольних асоціацій вирішила провести світову першість в РФ, ситуація, у якій перебуває громадянське суспільство в цій країні, різко погіршилася, заявив уповноважений уряду Німеччини з питань співробітництва з Росією Гернот Ерлер. Водночас він нагадав, що перегляд рішення про проведення першості світу в Росії знаходиться у "виключній компетенції федерації".

Заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Міхаель Фукс, у свою чергу, зазначив, що країна, в якій не дотримуються елементарні громадянські права, в принципі не повинна проводити будь-які чемпіонати світу. На думку політика, несприятлива ситуація з правами людини і безпекою призведе до того, що багато футбольних вболівальників і так утримаються від поїздки в Росію на ЧС-2018.

Бойкот міжнародних спортивних змагань повинен бути "рідкісним винятковим випадком", проте Росія вже не перший рік рухається в небезпечному напрямку, порушуючи міжнародне право і права людини, що "абсолютно неприйнятно", наголосив Міхаель Фукс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.