Кубілюс: в ЄНП були противники "плану Маршалла" для України, але німці всіх переконали

Понеділок, 10 квітня 2017, 11:27

На етапі узгодження так званого "плану Маршалла для України" перед голосуванням на конгресі Європейської народної партії (ЄНП) проти виступили депутати з Нідерландів та кількох інших європейських країн, але зрештою документ був прийнятий.

Про це в інтерв’ю "Європейській правді" заявив колишній прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс, який є одним з авторів документу.

"На етапі узгодження, на drafting committee, були заперечення з боку Нідерландів та деяких інших країн, але німці переконали всіх інших", - сказав Кубілюс.

Він зазначив, що в цьому документі йдеться не лише про "план Маршалла". Там також йдеться про те, що санкції мають зберігатися, поки Москва не поверне контроль над кордоном; що нормалізація відносин з Росією можлива тільки тоді, коли Росія взагалі піде з України.

"Підкреслю: не йдеться про те, що рішення на Мальті – фінальне, і тепер для "плану Маршалла" розстелена червона доріжка. Звісно, ще буде опір. Але найголовніше – що ця резолюція відкриває двері для будівництва коаліції на користь України", - сказав він.

Кубілюс пояснив що резолюція, ухвалена на Мальті, означає, що "план Маршалла" для України вже став офіційною політикою Європейської народної партії.

"Тобто це вже не ідея якихось революціонерів з околиць Європи, а ініціатива ЄНП. Це відкриває нам можливість працювати в європейському парламенті, працювати з Єврокомісією, працювати у Вашингтоні, переходити до практичних кроків уперед", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: