Олланд заявив, що голосуватиме за Макрона, і застеріг Францію від ультраправих

Понеділок, 24 квітня 2017, 17:52

Президент Франції Франсуа Олланд оголосив про свою підтримку кандидату у президенти Еммануелю Макрону.

Про це він заявив у спеціальному телевізійному зверненні у понеділок, повідомляє Le Figaro.

"Присутність ультраправих становить загрозу для нашої країни. Це і їх історія, і їх методи, і зв’язки з екстремістськими групами по всій Європі, але найбільша загроза – це наслідки їх економічної програми для нашої країни" - сказав Олланд, застерігши також від виходу Франції з єврозони.

За його словами, купівельна спроможність французів внаслідок перемоги Марін Ле Пен впаде, зростуть ціни, будуть втрачені робочі місця.

"Перед лицем терористичної загрози ультраправі розділюють Францію, стигматизують окремих наших громадян. Саме тому я голосую за Еммануеля Макрона, і він саме той, хто захистить французькі цінності" - заявив президент Франції.

Варто зазначити, що кандидати у президенти Франції Бенуа Амон та Франсуа Фійон, які не потрапили до другого туру, але здобули досить значну кількість голосів, раніше закликали своїх виборців голосувати за лідера руху "Вперед" Еммануеля Макрона.

Як відомо, лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон виграв перший тур виборів президента Франції. Він набрав понад 23,7% голосів виборців.

Лідерка ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен посіла друге місце з менше 21,5% голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: