ЗМІ: відбулася таємна зустріч для створення каналу зв'язку між Трампом і Путіним

Вівторок, 4 квітня 2017, 08:07

Об'єднані Арабські Емірати у січні організували таємну зустріч між засновником приватної американської охоронної компанії Blackwater Еріком Прінсом та представником Росії, наближеним до президента Володимира Путіна.

Про повідомляє The Washington Post.

За даними видання, зустріч була організована з метою створення запасного каналу зв'язку між Москвою та обраним президентом США Дональдом Трампом. Про це журналістам видання повідомили європейські, американські та арабські чиновники.

Зустріч відбулася на Сейшельських островах 11 січня, тобто за 9 днів до інавгурації Трампа. Один з чиновників поінформував, що сама зустріч тривала два дні. ОАЕ погодились організувати зустріч сподіваючись умовити Росію згорнути співпрацю з Іраном, у тому числі й щодо Сирії.

Прінс був активним прихильником Трампа, але формально не належав до передвиборчого штабу кандидата.

Проте представникам Еміратів, що брали участь в організації зустрічі, він представився як неофіційний посланець обраного президента. Росіянина чиновники ОАЕ не ідентифікували.

За словами американських чиновників, зустріч на Сейшелах ретельно вивчає ФБР в рамках розслідування російського втручання в президентську кампанії в США. ФБР відмовилось коментувати цю інформацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.