Ребекка Хармс: перемир'я за Мінськом не буде, потрібні миротворці на Донбасі

Четвер, 6 квітня 2017, 17:55

Співголова групи "Зелених" у Європейському парламенті Ребекка Хармс не очікує успіху у виконанні Мінських домовленостей у їх нинішньому вигляді і пропонує сторонам працювати над їх доповненням.

Про це вона заявила у дискусії на Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Хармс нагадала про те, що перемир’я на Донбасі, яке є першим пунктом Мінських домовленостей, порушується "від першого дня після підписання ще першого Мінська".

"Я багато разів відвідувала контактну лінію та зону АТО, і на мою думку, дотримання перемир'я і надалі буде неуспішним", - вважає Хармс.

У коментарі "Європейській правді" Хармс наголосила, що нинішній стан, за якого відбуваються регулярні обстріли та втрати з обох сторін контактної лінії, "шкодить виключно Україні, а не Росії".

"Тому необхідно якнайшвидше досягти домовленості про перемир’я, а це можливо лише в разі запровадження жорсткого механізму – чи то "блакитних шоломів" (миротворців ООН. – Ред.), чи то безпекової місії ЄС", - пояснила вона.

"Миротворці мають з’явитися у доповнення до Мінських угод", - наголосила євродепутат.

Нагадаємо, ще у лютому, після міністерської зустрічі "нормандської четвірки", міністри закордонних справ Німеччини та Франції заявили про домовленість щодо припинення вогню та розведення озброєння, наголосивши, що її виконання буде передумовою початку політичного процесу. Тоді було погоджено, що режим припинення вогню розпочнеться з 20 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.