Італійська мафія вкрала 35 млн євро з коштів для допомоги біженцям

Понеділок, 22 травня 2017, 17:59

Італійська поліція заарештувала 70 членів потужного мафіозного синдикату Ндрангета, які причетні до незаконного присвоєння 35 млн євро державних коштів за допомогою католицької благодійної організації.

Про це повідомляє Euractiv.

У 2006 році католицька благодійна організація Misericordia виграла тендер на управління центром прийому біженців на півдні Італії в Калабрії. Цей центр, один з найбільших в Європі, приймає біженців, які потрапляють до Італії по Середземному морю на човнах, наданих контрабандистами.

Організація Misericordia найняла місцеву компанія для забезпечення харчування 12 тисяч мешканців центру. Кошти на харчування виділяв італійський уряд. У період з 2006 по 2015 роки організація отримала 103 млн євро: 35 євро на одного прохача притулку в день.

Нещодавно антикорупційні органи Італії виявили, що третина з цих грошей опинилася в руках мафії. Місцеве відділення Misericordia домовилося із синдикатом Ндрангета, віддавши харчування компаніям, пов’язаним з мафією.

68 підозрюваних членів банди були арештовані, а також два католицькі лідери, в тому числі один священик. Він підозрюється в тому, що "монетизував свою духовну допомогу мігрантам", заробивши 132 тисячі євро.

Одна з компаній, пов’язана з Ндрангетою, отримала кошти на забезпечення харчуванням 500 мігрантів, але надала їжу тільки для половини.

Подальше розслідування показало, що державні кошти, призначені для центру з прийому біженців на острові Лампедуза, також були розкрадені.

Рим виділив 3 млрд євро для розміщення мігрантів на 2017 рік, а ЄС надав ще 13,7 млн євро із надзвичайних фондів додатково до вже виділених 500 млн євро на період 2014-2020 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: