У Латвії вимагають покарати депутата, що порівняв російськомовних латишів з вошами

Понеділок, 29 травня 2017, 17:01

Російські громадські організації у Латвії поскаржилися у генеральну прокуратуру країни на депутата Сейму Едвіна Шноре, який порівняв російськомовних громадян Латвії з вошами.

Про це повідомляє Delfi.

Організації "Російська спільнота в Латвії", "Російська громада Латвії", "Латвійська асоціація на підтримку шкіл з навчанням російською мовою" і Товариство "Пером" звернулися особисто до генерального прокурора Еріка Калнмейера з проханням дати правову оцінку висловлюванням Шноре, оскільки вважають, що твердження депутата можуть бути образливими для честі і гідності всіх жителів Латвії і спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Відреагувала на слова Шноре і правоцентристська партія "Єдність", яка вимагає у націоналістичного блоку, до якого входить Шноре, пояснити його поведінку.

Приводом для скандалу стала стаття Шноре у друкованій версії видання NA avize. У статті він поскаржився на русифікацію Латвії.

"Як свого часу сказав міністр громадських справ Альфред Берзіньш, якщо один раз впустиш російську вошу в шубу, назад її вже не виймеш. (...) Місцеві російськомовні, які в часи СРСР паплюжили, лаяли і обмовляли на Латвію, досі назад з Латвії не їдуть. Принаймні, не в тому обсязі, як хотіли б цього латиші", — заявив депутат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: