Греція востаннє відмовила Туреччині у видачі військових-утікачів

Четвер, 4 травня 2017, 13:28

Апеляційний суд Греції відмовився видавати Анкарі ще двох із восьми військових, які втекли до Греції після невдалого перевороту. На батьківщині їх вважають зрадниками та підозрюють у причетності до заколоту.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи з промовою перед судом, прокурор зазначив, що рішення суду може "викликати дискомфорт" у Туреччини. І додав, що причини відмови такі ж, які було оголошено в січні.

"Чи зупинились тортури, переслідування? Якщо поглянути у дзеркало, сучасна Туреччина зрозуміє, чому одна відмова звільнити вірогідних заколотників не лише з боку Греції, але й з боку інших країн, слідує за іншою", - заявив прокурор.

Нагадаємо, у середу, 3 травня, грецький суд відмовився видавати Туреччині трьох військових-утікачів. Минулого тижня суд відмовив у екстрадиції ще трьох військових.

Як відомо, загалом після спроби перевороту 15 липня 2016 року вісім турецьких військових втекли до Греції, де вони просили про політичний притулок.

У січні Верховний суд Греції постановив не видавати військових через те, що в Туреччині вони не можуть розраховувати на справедливе правосуддя. Після цього Туреччина направила другий запит на екстрадицію військових. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: