У Швеції стрімко зростає кількість прихильників ісламістів - служба безпеки

П'ятниця, 16 червня 2017, 16:04

Кількість прихильників ісламізму в Швеції зросла в останні роки до тисяч осіб, але лише деякі представляють загрозу безпеці для суспільства.

Про це сказав глава Служби безпеки Швеції Андерс Торнберг, повідомляє Reuters.

За словами Торнберга, лише кілька бойовиків мали намір і можливості здійснити напади. Він звинуватив у різкому зростанні пропаганду "Ісламської держави".

"Ми ніколи нічого подібного не бачили", - сказав він, додавши, що враховуються також ті, хто просто підтримує насильницькі дії бойовиків, хто поширює повідомлення, збирає кошти тощо.

За інформацією служби безпеки, найбільші концентрації прихильників ісламістів формуються в Стокгольмі, Гетеборзі, Мальме і Еребру.

Торнберг відзначив, що служби безпеки стикаються з новим реаліями, коли атаки більше не потребують місяців планування та підготовки.

"Сьогодні, якщо ви вирішили діяти, ви, можете купити два ножа або найняти вантажівку і врізатися в натовп", - сказав він.

Нагадаємо, Швеція найближчим часом посилить антитерористичне законодавство. Нові заходи включатимуть збільшення перевірок осіб, які можуть становити загрозу, ширший обмін інформацією між різними органами влади, посилення заходів безпеки у громадських місцях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: