У Манчестері судять британця, який воював в Україні на боці сепаратистів

Неділя, 2 липня 2017, 12:13

У Манчестері судять 41-річного британця Бенджаміна Стімсона за участь в діяльності незаконних збройних формувань на окупованих територіях на сході України.

Про це повідомляє The Times.

Бенджамін Стімсон був затриманий, коли повернувся до Манчестера після того, як дав інтерв'ю BBC, у якому він сказав, що готовий убивати людей під час військових дій.

Стімсон провів чотири місяці на Донбасі у 2015 році, допомагаючи сепаратистам, вірним Кремлю, на окупованих територіях.

Колишній бізнесмен та шанувальник лідера лейбористів Джеремі Корбіна, стверджував, що Росія стала "жертвою" західної імперіалістичної агресії та додав: "Я прийшов сюди як людина робочого класу без роботи".

Повідомляється, що він прилетів до Москви, а потім був доставлений до Ростова біля кордону України. Він сподівався отримати російське громадянство та почати нове життя в Донбасі.

На питання, чи варто вмирати за таку справу, він сказав: "Я думаю так, я зробив те, чим я пишаюсь... Я, звичайно, не терорист, не як ці джихади, які виїжджають в Сирію".

За його словами, він не брав участь у великих боях на Донбасі.

У звинуваченні йдеться, що він мав "намір здійснити терористичні акти, допомагаючи іншим, ставши членом бойовиків, які виступають проти українського уряду, та служачи солдатом в складі бойовиків".

Вирок буде винесено 14 липня.

Повідомляється, що це перший процес над громадянином Британії через конфлікт на Донбасі.

Нагадаємо, у червні чеські судові органи вперше почали розгляд справи за обвинуваченням на адресу чеського громадянина в участі в боях на території України на стороні проросійських бойовиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: