У ЄС очікують, що Росія дистанціюється від заяв про "Малоросію"

Четвер, 20 липня 2017, 10:35

У ЄС очікують, що Росія дистанціюється від заяв терористів про створення "Малоросії", і заявляють, що ця провокативна риторика суперечить Мінським домовленостям.

Про це йдеться у заяві представника ЄС, розповсюдженій у Брюсселі, передає УНІАН.

"Останні заяви та провокативна риторика так званих лідерів ОРДЛО... суперечать цілям Мінських домовленостей. ЄС очікує, що Росія однозначно дистанціюється від таких заяв чи дій, котрі порушують атмосферу переговорів, в яких вона бере участь, та збільшить свої зусилля, щоб припинити цей конфлікт", - йдеться в заяві.

В ЄС наголосили, що цей "останній сумний розвиток (подій) є частиною тривожної тенденції, яка включає в себе "адміністративні заходи" - такі як експропріація компаній, заяви про "державний кордон" або введення інших валют, крім української гривні, в Донецьку чи Луганську".

Разом з тим наголошується, що "паралельно ЄС продовжує підтримувати інклюзивний підхід влади України до громадян України, які проживають в районах, які в даний час не перебувають під контролем уряду".

"Євросоюз повністю підтримує дипломатичні зусилля, спрямовані на повне виконання Мінських домовленостей, як основи для стабільного політичного врегулювання конфлікту на сході України", - підкреслив речник.

Як відомо, ватажок ОРДО Олександр Захарченко запропонував замість України створити державу "Малоросію".

Ватажки бойовиків ОРЛО відхрестилися від "Малоросії".

У свою чергу президент Порошенко заявив, що Захарченко - не політик, а маріонетка Кремля.

Німецький федеральний уряд засудив заяви ватажка сепаратистів "ДНР" Олександра Захарченка щодо "заснування Малоросії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: