Військові-трансгендери судяться з Трампом через заборону служити в армії

Четвер, 10 серпня 2017, 11:01

П'ятеро військовослужбовців-трансгендерів оскаржують у суді наміри президента США Дональда Трампа заборонити транссексуалам служити в армії.

Про це повідомляє Reuters.  

Серед позивачів є ветерани війн в Іраку і Афганістані. Як повідомила юрист адвокатської контори GLBTQ Legal Advocates & Defenders Дженіфер Леві, група подала анонімний позов, підписавши його іменем Джейн Доу. Так військові намагаються захистити себе від переслідувань.

Позов подали спільно з Національним центром прав лесбійок. Крім того, Американський союз громадянських свобод заявив, що готує власний судовий процес.

Співвідповідачами є керівники Збройних сил США, які повинні виконати рішення президента - міністр оборони Джеймс Меттіс і голова Комітету начальників штабів Джозеф Данфорд.

Позивачі просять суд визнати заборону неконституційною і скасувати її. Нагадаємо, 26 липня Дональд Трамп написав у Twitter про те, що армія США не прийматиме на службу трансгендерів. Заборону він пояснив "величезними" витратами на медицину.

Поки що міністр оборони Меттіс не отримав офіційного указу про заборону від президента США.

Пентагон дозволив трансгендерам відкрито служити в армії у 2016 році. Сьогодні в армії США служать понад 15 тисяч військових, які змінили стать. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.