Насіров заявив, що ЄСПЛ прийняв до розгляду його скаргу на дії НАБУ і САП

Четвер, 17 серпня 2017, 12:47

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що Європейський суд з прав людини прийняв його скаргу на дії НАБУ та САП.

Про це Насіров написав на своїй сторінці у Facebook.

"Зараз я вже отримав повідомлення з Європейського суду з прав людини про прийняття до розгляду скарги на моє незаконне затримання 02.03.2017 року детективами НАБУ", - написав Насіров.

Слід зазначити, що ЄСПЛ так швидко не виносить рішення про прийнятність справи, і йдеться про повідомлення Суду, що заяві надається номер і вона буде вивчатися.

Таке повідомлення надається ЄСПЛ для всіх без винятку скарг у разі коректного оформлення документів, ще до вивчення матеріалів справи. Воно, зокрема, не означає, що Суд вважає прийнятними аргументи скаржника.

Насіров також виклав фотокопію відповіді ЄСПЛ, де, зокрема, зазначено, що секретаріат суду "отримав його звернення" і суд розгляне справу "за першої можливості".

натисніть для збільшення

Насіров також стверджує, що Генпрокуратура відкрила низку кримінальних справ проти детективів Національного антикорупційного бюро та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, 2 березня Насірова затримали за підозрою у зловживанні владою й службовим становищем. 16 березня він вийшов з-під варти, тому що дружина й тесть внесли за нього 100 млн гривень застави.

Насіров поскаржився, що під час обшуку в нього вдома детективи НАБУ вилучили останні гроші й тепер його дружині немає за що жити. На це майно було накладено арешт.

Пізніше Апеляційний суд Києва у відповідь на скаргу адвокатів Насірова частково скасував арешт, накладений на це майно.

7 серпня стало відомо, що суд наклав арешт на все майно Насірова, включаючи наявну в держреєстрі нерухомість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.