ЄС: відбір кандидатів у рамках реформи держслужби має відбуватись прозоро

П'ятниця, 18 серпня 2017, 16:01

Представництво ЄС в Україні привітало рішення уряду України щодо реформування державної служби шляхом прийняття ряду нормативно-правових актів.

Про це ідеться на facebook-сторінці представництва.

"Цим рішенням демонструється перший серйозний крок до створення сучасного державного управління в Україні. Ефективна та менш бюрократична державна служба є важливою для досягнення результатів у проведенні галузевих реформ та забезпечить кращі послуги для громадян України", - ідеться у повідомленні.

У ЄС відзначили, що створення нових генеральних директоратів сприятиме реалізації реформ та виконанню Угоду про асоціацію між Україною та ЄС і наголосили на важливості прозорого відбору кандидатів на нові посади.

У представництві нагадали, що ЄС надає допомогу понад 100 мільйонів євро для проведення реформи державного управління за умови виконання конкретних умов, необхідних для успішної реформи в період між 2017-2020 роками.

"Ми заохочуємо здійснювати наступні кроки для забезпечення стабільності цієї реформи, зокрема: продовжити формування секретаріату Кабінету міністрів як справжнього центру уряду, завершити реорганізацію міністерств шляхом усунення функцій непов’язаних з політикою та провести повномасштабну та сталу реформу заробітної плати", - зазначили у представництві ЄС.

Як раніше повідомляла "Європейська правда", на засіданні 18 серпня уряд затвердив низку нормативних актів, що відкривають наступний етап реформи державного управління.

У рамках реформи держслужби уряд розпочинає відкритий конкурс на нові посади в 10 пілотних міністерствах, а також секретаріаті Кабміна, Нацдержслужбі, Національному агентстві електронного урядування.

Відповідно до рішень, затверджених Кабміном, у пілотних міністерствах будуть створені нові структурні підрозділи – директорати політики, а також директорати стратегічного планування та євроінтеграції, що зосередять на собі ключову функцію міністерств – формування політики у підзвітних сферах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: