Трамп доручив Мін'юсту захищати "білу" молодь від дискримінації при вступі у виші

Середа, 2 серпня 2017, 12:45

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує зайнятися захистом білої молоді від дискримінації при вступі до американських вишів.

Про це повідомляє The New York Times, у розпорядженні якого опинився відповідний документ.

"Адміністрація Трампа готується перенаправити ресурси відділу цивільних прав Департаменту юстиції на розслідування та позови до суду на університети за можливу дискримінацію білих заявників при вступі", - зазначає видання.

У внутрішньому документі, на який посилається The New York Times, міститься пропозиція до юристів відділу з цивільних прав Мін'юсту США приєднатися до роботи над новим проектом з "дослідження та можливих судових позовів, пов'язаних з навмисною дискримінацією при вступі у коледжі та університети".

Згідно з документом, проект будуть вести у головному управлінні відділу, де працюють політичні посадові особи адміністрації Трампа, а не спеціальний "Відділ освітніх можливостей", яким управляють державні службовці, які займаються питаннями кар'єри та, як правило, шкіл та університетів.

У документі чітко не сказано, кого саме Міністерство юстиції відносить до зони ризику через політику вступу у виші.

Проте прихильники та критики проекту заявили, що він чітко орієнтований на програми прийняття у виші, які надають представникам незахищених груп, таких як чорні та латиноамериканські студенти, перевагу перед іншими заявниками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.