Менше ніж 3% жителів Донбасу мають біометричний паспорт – опитування

Четвер, 3 серпня 2017, 16:15

Менше ніж 3% жителів контрольованого Україною Донбасу отримали новий біометричний паспорт, при цьому 81% жителів регіону ніколи не бували у країнах ЄС.

Про це свідчать результати опитування фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, повідомляє УНІАН.

Соціологи зауважили, що показник отримання біометричного паспорту на Донбасі дещо нижчий, ніж на Заході (11%), Півдні (7,5%) і в Центрі (7%).

"Так само 3% мають старий закордонний паспорт із діючою Шенгенською візою. Кількість тих, у кого є паспорт без такої візи, більша у Донецькій області (30%), у Луганській - 14%", - йдеться у результатах дослідження.

Частка тих, у кого є який-небудь закордонний паспорт, більша в Донецькій області (37%), у Луганській - 18%. У середньому по Донбасу цей показник приблизно відповідає усім іншим регіонам, окрім Заходу, де закордонний паспорт мають значно більше мешканців (44%).

Стосовно відвідування країн Євросоюзу, дослідження свідчить, що тих, хто хоч раз відвідував ЄС, дещо більше у Донецькій області - 24% проти 15% у Луганській області. При цьому більшості жителів Донбасу (59%) бували у Росії.

Опитування в Луганській і Донецькій областях (на контрольованій Україною території) було проведене фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва (із залученням мережі фірми "Ukrainian Sociology service") протягом 1-11 липня 2017 року у Донецькій області та 8-26 липня у Луганській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: