ЄС запровадив нові тести на автомобільні викиди

П'ятниця, 1 вересня 2017, 12:31

Євросоюз з 1 вересня запроваджує нові обов’язкові тести для автомобілів на вимірювання рівня викидів шкідливих газів.

Про це повідомляє прес-служба Європейської комісії.

Згідно з новими правилами, автомобілі нових моделей, перш ніж надійти на ринок ЄС, повинні будуть пройти перевірку на рівень викидів в умовах реального руху, а також здати тест в лабораторії. У Єврокомісії відзначають, що нові тести є більш надійними.

"Ці тестування на викиди забезпечать більш надійні результати і допоможуть відновити впевненість у продуктивності нових автомобілів", - ідеться у повідомленні.

"Нові тести на викиди є важливим етапом нашої роботи для отримання більш чистих та надійних автомобілів у наступні роки. Але багато ще потрібно зробити. Скандал із викидами показав, що ми потребуємо більшої незалежності у тестуванні автомобілів, більш суворого нагляду над ринком та можливості для ЄК втручатися у разі виявлення порушень", - відзначив віце-президент ЄК з питань зайнятості, економічного зростання, інвестицій і конкурентоспроможності Юркі Катайнен.

Нагадаємо, у 2015 році Volkswagen Group викрили в установці на дизельні автомобілі обладнання, яке дозволяло під час тестувань знизити реальний рівень викидів шкідливих газів.

У зв’язку зі скандалом Єврокомісія закликала усі держави-члени до нагляду над ринком та розслідування реального рівеня викидів шкідливих газів на автошляхах країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.