Глава МЗС Німеччини порівняв євроскептиків з AfD з нацистами

Понеділок, 11 вересня 2017, 18:42

Глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель порівняв євроскептичну правопопулістську партію "Альтернатива для Німеччини" (AfD) з нацистами.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню T-Online.

За його словами, події останніх тижнів, зокрема дебати навколо біженців, теракти у європейських містах, "призвели до того, що люди розмірковують над тим, щоб проголосувати за AfD.

"У багатьох людей складається враження, що про їх тривоги (біженців, внутрішню безпеку, робочі місця) не говорять в ході передвиборної боротьби" – зазначив Габріель.

"На жаль, ці люди посилають у виборчу кампанію сигнал невдоволеності, що матиме серйозні наслідки. Таким чином вперше з кінця Другої світової війни ми отримаємо справжніх нацистів у німецькому Рехстазі" - наголосив він.

Нагадаємо, Аліс Вайдель, яка разом з Александером Гауландом очолює передвиборний список правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини", опинилася в центрі скандалу через витік електронних листів зі зневажливими висловлюваннями про мігрантів та уряд Німеччини.

Згідно із недавніми опитуваннями, близько 9 відсотків виборців підтримують AfD на парламентських виборах, які пройдуть 24 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.