У Німеччині судять трьох людей, які не допомогли хворому пенсіонеру

Понеділок, 18 вересня 2017, 15:06

У Німеччині троє людей опинилися на лаві підсудних за те, що не допомогли пенсіонеру, коли йому стало погано у відділенні банку.

Про це повідомляє ВВС.

Інцидент трапився у місті Ессен. 83-річний чоловік впав у відділенні банку і сильно вдарився головою об підлогу, через тиждень він помер у лікарні.

Клієнти були ідентифіковані за записами камер відеоспостереження, на яких видно, що вони ходять навколо хворого пенсіонера.

Окрім трьох підсудних цей випадок проігнорував ще один відвідувач банку, але як виявилось, він сам був хворий. Лише п'ята людина помітила, що чоловікові стало погано і викликала швидку.

Німецьке законодавство передбачає штраф і навіть тюремне ув'язнення терміном до року за ненадання екстреної медичної допомоги. Якщо люди самі не вміють надавати першу допомогу, закон вимагає від них хоча би викликати швидку.

У більшості випадків про суму штрафу домовляються адвокати і прокурори в позасудовому порядку.

Серед обвинувачених - 55-річний чоловік з Оберхаузена, а також 39-річна жінка та 21-річний чоловік з Ессена.

Двоє обвинувачених заявили, що прийняли непритомного пенсіонера за безхатченка, які часом користуються цим приміщенням, оскільки для входу до нього не потрібна банківська картка.

Однак прокурор не прийняла цих аргументів, оскільки відвідувачі банку не могли не бачити, що пенсіонер був пристойно одягнений, лежав посередині залу, і у нього з собою не було жодних пакетів чи інших речей, які зазвичай носять з собою безхатченки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: