Німеччина закликала РФ звільнити затриманих за незгоду з анексією Криму

Субота, 30 вересня 2017, 11:13

Уряд Німеччини засудив незаконні вироки РФ на території анексованого Криму та закликав звільнити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та журналіста Радіо Свобода Миколу Семену.

Про це заявила заступниця речника уряду Німеччини Ульріке Деммер у Берліні 29 вересня.

За її словами, ці незаконні вироки лише підтвердили критичну доповідь ООН щодо ситуації з правами людини в незаконно анексованому Росією Криму, а тюремне ув'язнення щодо заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова є ще одним доказом переслідування з боку Росії.

Деммер звернула увагу на те, що обидва вироки були винесені неавторизованими російськими інстанціями в незаконно анексованому Криму.

У федеральному уряді Німеччини закликали звільнити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та журналіста Радіо Свобода Миколу Семену.

Як відомо, 22 вересня так званий "залізничний суд Сімферополя" засудив кримського журналіста Семену до 2,5 років позбавлення волі умовно за звинуваченням у публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

У середу 27 вересня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова і призначив покарання у вигляді двох років колонії-поселення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.