Ураган "Ірма" завдав серйозних збитків заморським територіям Франції

фото, відео
Середа, 6 вересня 2017, 15:26

Ураган "Ірма" завдав значних матеріальних збитків французьким заморським територіям - Сен-Бартелемі та Сен-Мартен, що розташовані у Карибському морі.

Про це повідомляє Le Figaro.

Епіцентр урагану "Ірма", діаметр кільця якого сягнув 50 кілометрів, дійшов до Сен-Бартелемі близько пів на другу дня за місцевим часом і потім рушив до острова Сен-Мартен.

На обох островах, де раніше оголосили найвищий рівень небезпеки, від полудня немає світла. У сусідньому департаменті Гваделупа без світла – 8 тисяч господарств, хоча рівень загрози там знизили від найвищого "червоного" до "оранжевого".

 
 

Від ранку на островах не припиняється сильний дощ та вітер, швидкість якого сягнула 380 км/год.

Французький уряд заявляє про серйозні матеріальні збитки та руйнування будинків. Детальні дані про це будуть оприлюднені згодом, але вже відомо, що зруйновані будівля префектури та департаменту поліції, які були найміцнішими на обох островах.

"Ми готуємося до гіршого", - заявила міністр у справах заморських територій Аннік Жирарден.

 

"Дві команди прибудуть з материка та ще одна з Гваделупи на допомогу Сен-Мартену та Сен-Бартелемі, ми мобілізували усі наші сили, щоб дати відповідь усім труднощам", - повідомив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Колом.

Даних про жертв поки немає.

Ураган "Ірма", що сформувався в Атлантичному океані, може стати найпотужнішим у регіоні за всю історію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.