Туск: ЄС не працює над сценарієм, в якому відсутня угода з Британією

Вівторок, 10 жовтня 2017, 17:43

Євросоюз не розглядає можливості того, що під час переговорів про вихід Великої Британії з ЄС не буде досягнуто жодної угоди.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск у своєму виступі на пленарному засідання Європейського Комітету регіонів.

"Ми чуємо з Лондона, що британський уряд готується до сценарію "без угоди з ЄС". Я хочу сказати дуже чітко: ЄС не працює над подібним сценарієм. Ми ведемо переговори добросовісно і сподіваємося, що так званий "достатній прогрес" буде досягнутий до грудня", - сказав Туск.

"Однак, якщо виявиться, що переговори просуваються повільно і достатнього прогресу не буде досягнуто, тоді разом з нашими британськими друзями нам доведеться подумати куди ми прямуємо", - додав він.

Британські ЗМІ повідомили, що Лондон розглядає можливість приєднання до Північноамериканської угоди про вільну торгівлю, відомої як NAFTA, в рамках планування сценарію "без угоди з ЄС".

Нагадаємо, Європарламент минулого тижня ухвалив резолюцію, в якій йдеться про те, що в перших чотирьох раундах переговорів між Євросоюзом та Великою Британією прогрес щодо пріоритетів ЄС був недостатнім.

Таким чином, євродепутати проти того, щоб переговори переходили на стадію обговорення майбутніх торгівельних відносин, поки не будуть узгоджені всі умови виходу Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: