Глава МЗС Британії пожартував про мертві тіла у Лівії

Середа, 4 жовтня 2017, 17:42

Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон заявив у вівторок, що лівійське місто Сирт зможе стати новим Дубаєм, якщо зможе очиститися від трупів.

Про це він заявив перед членам Консервативної партії, повідомляє Reuters.

Джонсон, який образив деяких союзників своїм легковажними зауваженнями, сказав членам Консервативної партії, що лівійське місто Сирт можна перетворити на наступний Дубай за допомогою британських інвесторів, якщо його зможуть очистити від мертвих тіл.

"У них є блискуче бачення, щоб за допомогою міського самоуправління Сирту перетворити його в наступний Дубай", - сказав Джонсон. "Єдине, що їм треба зробити - це очистити (місто) від трупів, а потім ми (інвестори. - Ред.) будемо там ".

Повідомляється, що деякі активісти від партії прем'єр-міністра Терези Мей засміялися над жартом перед тим, як ведучий змінив тему, заявивши: "Наступне питання".

Як відомо, Британія та Франція відіграли провідну роль у тому, щоб допомогти повстанцям повалити режим Муаммара Каддафі в 2011 році. З того часу країна зіткнулася з хаосом, із тисячами жертв.

На початку 2015 року бойовики ІДІЛ захопили місто Сирт, перетворивши його в найважливішу базу за межами Близького Сходу та залучивши у місто велику кількість іноземних бойовиків. Згодом місто було очищено від бойовиків.

У серії пізніх повідомлень у Twitter Джонсон заявив, що мав на увазі очищення від замінованих мінами-пастками тіл бойовиків ІДІЛ.

"Прикро, що люди, які не знають та не розуміють ситуації в Лівії, хочуть грати в політику з жахливо небезпечною реальністю в місті Сирт", - сказав Джонсон. "Реальність полягає в тому, що розчищення трупів бойовиків ІДІЛ стало набагато складнішим через саморобні вибухові пристрої та міни-пастки", - написав він.

Коли про коментар Джонсона запитали заступника прем'єр-міністра Даміана Гріна, то він зазначив, що всі міністри повинні бути обережними, коли говорять про чутливі питання, утримавшись таким чином від критики міністра закордонних справ.

Представник опозиційної лейбористської партії у справах закордонних справ Емілі Торнберрі заявила, що жарт Джонсона був ганебний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: