Керівники спецслужб Німеччини вперше публічно виступлять в парламенті

Четвер, 5 жовтня 2017, 13:06

Голови секретних служб Німеччини - Німецького розвідувальне управління (BND), Управління з охорони Конституції (BfV) та Військової контррозвідки (MAD) – в четвер виступлять перед комітетом парламенту на відкритому слуханні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Вперше в Німеччині керівники розвідки публічно відповідатимуть на запитання перед комітетом Бундестагу. Слухання є частиною спроби уряду вивести агентства "з сірої зони".

Очікується, що депутати протягом кількох годин ставитимуть питання про тероризм, кібернетичну безпеку та зусилля з реформування спецслужб.

На думку спостерігачів, деякі запити мають також торкнутися проблемних місць в розвідувальному співтоваристві, зокрема зусиль, спрямованих на зупинення діяльності неонацистської групи NSU та шпигунського скандалу, до якого також залучене Агентство національної безпеки США.

Глава BvF Ганс-Георг Маасен напередодні слухань заявив, що "найбільшою загрозою", коли йдеться про німецьку безпеку, є ісламський тероризм. Водночас зростає небезпека насильницьких правих і лівих екстремістів, а також кібершпигунство.

За словами Маасена, секретні служби потребують "повної комплектації, яка дозволяє їм вирішувати сучасні проблеми", а не залежності від інструментів, наданих їхніми іноземними союзниками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: