Посли G7: міжнародна спільнота буде пильно стежити за новими суддями ВСУ

П'ятниця, 24 листопада 2017, 14:33

Посли країн "Великої сімки" вважають, що процес відбору суддів до Верховного суду України був значно більш прозорим та конкурентним, ніж у попередні роки, що є ознакою прогресу у судовій реформі.

Про це йдеться у спільній заяві послів G7, оприлюдненій на сайті посольства Італії в Україні.

"Нові судді Верховного суду, призначені президентом Порошенком беруть на себе величезну відповідальність. Українські громадяни та міжнародна спільнота будуть пильно стежити за тим, як поводяться ці нові судді під час виконання своїх обов’язків та поза ними", - йдеться у заяві.

Посли закликали усіх новопризначених суддів виконувати свої зобов’язання щодо прозорості, незалежності, доброчесності та відданості принципам верховенства права.

"Ми закликаємо новопризначених суддів Верховного суду будувати довіру громадськості, ретельно вивчаючи доброчесність кандидатів під час виборів голови Верховного суду та голів його чотирьох палат", - йдеться у заяві.

У заяві відзначається, що результати відбору до Верховного суду вказують на потребу більш ретельного аналізу процедур для подальшого покращення, а також продовження співпраці з громадянським суспільством для підтримання конструктивного діалогу з усіма зацікавленими сторонами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: