Міжпарламентська рада Україна-НАТО закликала підтримати зближення Києва з Альянсом

Вівторок, 28 листопада 2017, 20:09

Парламентарі України та країн Організації Північноатлантичного договору закликали уряди країн-союзників підтримувати зусилля Києва, спрямовані на зближення з НАТО.

Такий заклик міститься у заяві співголів Ради, ухваленій за результатами засідання, повідомляє УНІАН.

Нинішнє засідання Міжпарламентської ради пройшло в Брюсселі під головуванням першого заступника голови Верховної Ради України Ірини Геращенко і члена Парламентської асамблеї НАТО, канадського сенатора Рейнелл Андрейчук.

"Ми закликаємо уряди держав-членів забезпечувати допомогу Україні і нарощувати підтримку ними зусиль Києва, скерованих на максимальне інституційне зближення з НАТО. У цьому зв'язку ми закликаємо держави-члени підтримувати рамки та інтенсивність політичного діалогу і співробітництва між Україною і НАТО на всіх рівнях", - йдеться в заяві.

Співголови Ради також засудили незаконну окупацію Криму Росією, пряму підтримку нею членів незаконних збройних формувань, які діють на сході України, а також використання нею кібер- та інформаційної війни й інших дестабілізуючих дій. "Ми наголошуємо на нашій твердій підтримці незалежності і територіальної цілісності України", - наголосили співголови Ради.

У цьому зв'язку парламентарі наголосили, що найкращим рішенням для окупованої частини Донбасу залишається повне виконання Мінських домовленостей шляхом посилення Нормандського формату та інших механізмів. "Ми закликаємо негайно відновити припинення вогню, покласти край погрозам Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ, досягти якнайшвидшого прогресу в звільненні заручників і полонених, які незаконно утримуються в Росії та на окупованій території", - підкреслили вони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: