США перевіряють дані про загибель 13 мирних жителів в Афганістані

Понеділок, 6 листопада 2017, 10:24

Чиновники Міноборони США і Афганістану перевіряють дані про загибель 13 мирних жителів під час операції в північному регіоні Кундуз.

Про це повідомляє Reuters.

Йдеться про суперечливі повідомлення про кількість жертв окрузі Чахардара. Член місцевої ради заявив, що в районі повітряних ударів США загинули 13 людей, однак представник губернатора провінції заявив, що загиблий лише один.

Цей інцидент підкреслює ризик збільшення жертв серед цивільного населення від нещодавнього рішення США про активізацію повітряних ударів та операцій спецназу в Афганістані у боротьбі з талібами.

"Існує потреба в належному розслідуванні, щоб підтвердити ці твердження, і ми незабаром запустимо його", - заявив губернатор округу Чахардара Гулам Кадер Акбарі.

Спеціальні сили Афганістану заявили, що в Чахардарі було вбито 48 бойовиків, однак жодних жертв серед цивільного населення, за їх даними, не було, оскільки ця територія була евакуйована до операції.

Однак графічні знімки, що мали на меті показати наслідки інциденту, та непідтверджені повідомлення про те, що загинули до 60 осіб, широко використовувались в соціальних мережах.

За останніми даними ООН щодо жертв серед цивільного населення, авіаційні удари за дев'ять місяців 2017 року збільшилися на 52%, до 205 осіб загинули та 261 отримали травми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: