США виділять $4,6 млрд на оборону європейських союзників

Четвер, 9 листопада 2017, 09:42

У законопроекті бюджету Пентагону на 2018-й фінансовий рік, що був схвалений обома палатами Конгресу США, заплановане виділення $4,6 млрд на Європейську ініціативу стримування.

Про це йдеться у підсумковому документі за результатом слухань, опублікованому на сайті Сенату.

"Закон про національну оборону (NDAA) санкціонує виділення $4,6 млрд на Європейську ініціативу стримування загроз (EDI), щоб завірити союзників по НАТО й покращити позиції США в Європі щодо стримування та оборони", - йдеться в документі.

Повідомляється, що законопроект також вимагає від міністра оборони США, в консультації з командувачем Європейського Командування Збройних сил США представити план на майбутні роки щодо активностей та ресурсів для Європейської ініціативи стримування загроз на 2018 рік та на чотири наступні фінансові роки.

Нагадаємо, комітети у справах збройних сил обох палат Конгресу США узгодили законопроект щодо бюджету Пентагону на 2018-й фінансовий рік. 

Згідно із документом, оборонним бюджетом США санкціонується виділення 350 млн доларів на надання безпекової допомоги Україні, в тому числі летальної зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: