Посол ЄС: керівництво України має посилювати, а не послаблювати НАБУ

Понеділок, 18 грудня 2017, 09:19

Голова представництва Європейського союзу в Україні Хюг Мінгареллі наголошує, що керівництво України має посилювати, а не послаблювати НАБУ, а законопроект про "контроль над бюро" називає помилкою.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Цей законопроект - це політична помилка і він повинен бути відкликаний. Мета керівництва країни має полягати в тому, щоб посилювати НАБУ, а не послаблювати його через прийняття таких законопроектів", - заявив Мінгареллі.

Посол наголосив, що новостворені інституції, такі як НАБУ і САП, повинні бути підтримані і посилені, а не піддаватися нападкам.

У цьому контексті він висловив сподівання, що Генпрокуратура зможе ефективно взаємодіяти з НАБУ і САП і підтримувати ці структури, а не перешкоджати їх роботі.

Як повідомлялося, проект Закону України № 7362 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю" Верховна Рада планувала розглянути 7 грудня.

У разі прийняття цього документа, антикорупційні органи потрапили б у залежність від керівництва держави, що означало б згортання в Україні антикорупційної реформи.

Законопроект був внесений до Ради 6 грудня главами фракцій БПП і Народний фронт Артуром Герасимовим і Максимом Бурбаком. 

Детальніше про це у статті ЄвроПравди "За крок від прірви: ніч, коли Україна ледь не втратила безвіз".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.