Туреччина розчарована вето США на резолюцію щодо Єрусалима

Вівторок, 19 грудня 2017, 10:07

Туреччина висловила жаль з приводу вето Вашингтона на резолюцію Ради Безпеки ООН, в якій міститься заклик до США відкликати визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.

Про це йдеться в повідомленні МЗС Туреччини, повідомляє Hurriyet Daily News.

 "Те що Сполучені Штати єдині голосували проти є конкретною ознакою незаконності їхнього рішення щодо Єрусалиму", - йдеться в заяві МЗС Туреччини.

Турецьке МЗС наголосило,  що рішення США накласти вето на резолюцію ще раз продемонструвало, що Вашингтон "втратив об'єктивність".

Пізніше 18 грудня президент Реджеп Таїп Ердоган і прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей обговорили блокування резолюції по телефону і погодилися з тим, що слід уникати нової напруги, яка можуть поставити під загрозу мирний процес в регіоні.

Напередодні Сполучені Штати наклали вето на резолюцію ООН про скасування рішення президента США Дональда Трампа щодо проголошення Єрусалима столицею Ізраїлю.

Резолюція щодо статусу Єрусалима, запропонована Єгиптом, була підтримана 14 іншими членами Ради безпеки ООН. Арабські країни заздалегідь знали, що Сполучені Штати скоріш за все накладуть вето на резолюцію, однак вони хотіли продемонструвати, що різні країни світу виступають проти дій Трампа.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп, попри застереження світової спільноти, схвалив рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: