Радник Трампа: Росія веде витончену кампанію з підриву вільних суспільств

Вівторок, 19 грудня 2017, 14:03

Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки генерал-лейтенант Герберт Макмастер звинуватив Росію у "витонченій кампанії з підриву" вільних та відкритих суспільств.

Про це Макмастер заявив в інтерв'ю ВВС.

"Ми маємо подивитись, що робить Росія насправді. Звичайно, нам слід протистояти дестабілізаційній поведінці Росії та витонченим кампаніям з пропаганди та дезінформації".

Зусилля Москви спрямовані на "поляризацію спільнот та зіткнення їх між собою, особливо в демократичному світі та у вільних та відкритих суспільствах", додав він.

"Я вважаю, що Росія веде дуже складну підривну кампанію, щоб вплинути на нашу впевненість у демократичних інституціях, у демократичних процесах, включно з виборами", - сказав генерал.

За його словами, російська кампанія націлена на обидва полюси політичної ідеології.

"Вони підтримують крайні ліві групи; вони підтримують крайні праві групи. Їхня мета - створити таку напругу, таку злість, які підірвуть нашу впевненість у тому, хто ми є", - зазначив він.

"Одне з найважливіших завдань - зняти завісу з цієї діяльності й показати її", - додав він.

Нагадаємо, згідно з текстом стратегії національної безпеки США, яку 18 грудня представив Дональд Трамп, Москва і Пекін зацікавлені в тому, щоб зробити економіки менш вільними і менш чесними, контролювати інформацію й інтернет, і, таким чином, контролювати громадську думку й нарощувати свій вплив.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: