У Британії з’явився знак, що дискримінує "поляків і вихідців зі східного блоку"

фото
Середа, 20 грудня 2017, 12:58

У Британії рибному господарству загрожує суд через знак, що дискримінує вихідців зі Східної Європи.

Про це повідомляє The Times.

Рибне господарство Field Farm в Оксфордширі протягом кількох років заявляло, що рибалки зі Східної Європи крадуть рибу в їхньому озері. У Британії дозволяється ловити рибу рибалкам зі спеціальною ліцензією, однак зазвичай після цього рибу треба відпускати живою.

Власник господарства через це встановив біля озера знак з написом: "Доступ транспортних засобів заборонений. Доступ рибалкам з Польщі чи східного блоку заборонений. Доступ дітям чи собакам заборонений".

 

Першими цей знак зафіксували поляки, що проживають в Англії, деякі з них повідомили про нього і свого співвітчизника, члена асоціації рибалок Радослава Папієвського, який письмово звернувся до власників господарства з проханням прибрати цей знак. Оскільки ніякої відповіді він не отримав, він звернувся до правозахисних організацій.

Комісія з питань рівності і прав людини заявила, що звернеться до рибного господарства і повідомить про дискримінуючий характер знака. Якщо знак не приберуть, господарству загрожує судовий позов.

"Знаки такого типу мають лишитися в минулому. Заборона доступу людей до послуг на основі їх раси чи національності це дискримінація і це незаконно", - заявили в комісії.

Зазначається, що знак встановлений біля озера щонайменше з 2009 року

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: