У Британії господаря ставка змусили зняти знак, що забороняв полякам ловити рибу

Понеділок, 25 грудня 2017, 10:36

У Британії власник рибного господарства зняв дискримінуючий знак, що забороняв риболовлю полякам та вихідцям зі Східної Європи.

Про це повідомляє BBC.

Біллі Еванс, власник рибного господарства Field Farm в Оксфордширі, протягом кількох років заявляв, що рибалки зі Східної Європи крадуть рибу в їхньому озері. У Британії дозволяється ловити рибу зі спеціальною ліцензією, однак зазвичай після цього рибу треба відпускати живою.

Через це Еванс  встановив біля озера знак з написом: "Доступ транспортних засобів заборонений. Доступ рибалкам з Польщі чи східного блоку заборонений. Доступ дітям чи собакам заборонений"

Комісія з рівних можливостей і прав людини винесла Евансу попередження, якщо він не прибере знак, його змусять це зробити відповідно до закону "Про рівні можливості".

 

"Знак був прибраний, тому що моя сім'я почала отримувати погрози. На даний момент я перебуваю за межами країни. Після повернення я вирішу, що робити", - прокоментував ситуацію Еванс.

Він додав, що взимку його підприємство завжди закрито, і не виключив, що навесні воно не відновить роботу. "Я не буду терпіти злодіїв, звідки б вони не приїхали", - сказав він.

Раніше член асоціації рибалок Радослав  Папієвський оголосив про намір подати на Еванса в суд. Він зібрав через інтернет понад 10 тисяч фунтів на оплату витрат у суді.

Вилучення знака він назвав "великим кроком в правильному напрямку", додавши, що тепер чекає на письмове підтвердження того, що рибне господарство змінило свою політику, і що тепер всі рибалки вітаються на місці, незалежно від їх раси або національності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: