"Ядерна кнопка постійно у мене на столі": лідер КНДР розповів про свої наміри

Понеділок, 1 січня 2018, 11:46

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин у новорічному зверненні до народу заявив, що його країна не застосує ядерну зброю першою, але готова відповісти на атаки.

Про це повідомляє північнокорейська державна агенція KCNA, що наводить текст виступу "шановного товариша Кім Чен Ина".

Головним противником країни він прогнозовано назвав Сполучені штати Америки. "Останнього року США і його соратники піддали КНДР репресіям та ізоляції", - заявив він, визнавши, що країна постраждала від посилення санкцій, запроваджених в ООН.

Запорукою успіху КНДР він назвав ядерну програму.

"За останній рік мі успішно досягли нашої стратегічної мети – успішно провели ракетні та ядерні випробування", - заявив лідер країни, поставивши нову мету – налагодження серійного виробництва ядерної зброї. "Ми повинні знати, що вся континентальна територія США є під прицілом нашої ядерної зброї, а ядерна кнопка постійно перебуває у мене на столі", - наголосив він.

Водночас він вважає, що ці слова не є погрозою.

Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея "любить мир", "не буде погрожувати нікому ядерною зброєю" і "ніколи не використає ядерну зброю, доки агресивні іноземні сили не порушать наші суверенні інтереси". Він також висловив впевненість, що США не нападуть на КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.