Іспанія може вимагати арешту лідера Каталонії, якщо він поїде до Данії

Понеділок, 22 січня 2018, 08:28

Офіс державного прокурора Іспанії заявив в неділю, що він повторно видасть європейський ордер на арешт колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, якщо він покине Бельгію і приїде до Данії.

Як повідомляє Associated Press, екс-глава регіону Карлес Пучдемон у понеділок планує взяти участь в дебатах в Копенгагенському університеті під назвою "Каталонія і Європа на перехресті за демократію".

Ця поїздка стала би першою за межі Бельгії, куди Пучдемон втік, переховуючись від судового переслідування в Іспанії за його роль у спробі відокремлення Каталонії.

Якщо Пучдемон вирушить в Данію, прокуратура заявила, що негайно попросить Верховний суд Іспанії затвердити новий європейський ордер на його арешт владою Данії.

Раніше Верховний суд Іспанії видав європейський ордер на арешт Пучдемона, однак на початку грудня відкликав його, піддаючи сумніву, що Брюссель готовий видати його Мадриду.

Нагадаємо, сепаратистські партії, які отримали більшість у парламенті за підсумком дострокових виборів, мають намір переобрати Пучдемона главою каталонського уряду. Мадрид наполягає, що Пучдемон не може управляти регіоном, якщо продовжить переховуватись за кордоном. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: