Британія будує радіолокатор на випадок російської агресії

фото
Субота, 27 січня 2018, 13:28

Велика Британія вирішила збудувати на Шетлангдських островах новий радіолокатор, щоб захиститися у випадку російської агресії.

Про це заявив начальник штабу Королівських військово-повітряних сил Великої Британії Стівен Хіллієр, повідомляє сайт британського міноборони.

Радарна система буде розміщена на базі "Сакса Ворд". Її вартість – 10 мільйонів фунтів стерлінгів. Радар отримуватиме інформацію, а потім передаватиме її у національний центр швидкого реагування.

Радар дозволить військово-повітряним силам контролювати повітряний простір на північ від Британії і далі через Норвезьке море, "зміцнивши суверенний потенціал Великої Британії в період підвищеної активності  Росії", ідеться у повідомлення міністерства.

"Ми завжди будемо захищати наше небо від російської агресії. Цей радар є життєво важливим елементо для безпеки Великої Британії, оскільки ми відповідаємо на посилення глобальних загроз і підвищуємо нашу здатність відповідати на них. Дії Росії не обмежаться кордонами Східної Європи", — зазначив міністр оборои Британії Гевін Вільямсон.

Раніше міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон заявив, що Росія може завдати удару по британській інфраструктурі і системі енергопостачання, що призведе до "тисяч і тисяч жертв".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.