У Молдові готують до показу фейкове розслідування від імені "Європравди"

Четвер, 15 лютого 2018, 10:01

У Молдові готують фільм-розслідування про так звану "крадіжку сторіччя" від імені "Європейської правди".

Редакція "Європейської правди" офіційно заявляє, що не проводила такого розслідування, йдеться у заяві редакційного колективу.

Телеканал TVC21 (Молдова) повідомив про вихід в ефір ввечері 15 лютого фільму-розслідування про зникнення близько мільярда євро з рахунків кількох банків країни, підготовлений "українським порталом "Європейська правда".

Редакція "Європейської правди" офіційно заявляє, що жоден із журналістів та співробітників видання не мав відношення до підготовки цього фільму та до 14 лютого не мав контактів зі згаданим телеканалом.

"Ми маємо всі підстави для припущення, що ім’я нашого видання буде використане для легалізації фейкового "розслідування", здійсненого в інтересах чинної влади Молдови, яку системно захищає даний телеканал", - мовиться у заяві редакції.

"Фільм-розслідування" опублікували заднім числом на нібито українському порталі, який присвоїв собі назву "Європейська правда". Це незаконно, оскільки назва "Європейська правда" та "Европейская правда" є зареєстрованими торговельними марками і редакція "ЄП" має виключні права на їх використання в Україні.

"Європейська правда" радить українським та молдовським колегам бути обережним у співпраці з телеканалом, який йде на порушення засадничих принципів  журналістики та не гребує публікацією фейкових "розслідувань".

Читайте повну заяву за посиланням: "Молдовський телеканал готує фейкове "розслідування" від імені "Європейської правди" – заява".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: