США звинуватили 13 росіян у втручанні в американські вибори

П'ятниця, 16 лютого 2018, 20:26

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув обвинувачення 13 російським громадянам і трьом російським компаніям, звинувативши їх у втручанні у вибори в США в 2016 році.

Про це повідомляє Bloomberg News.

Це вперше у рамках розслідування російського втручання у вибори в США обвинувачення висувають росіянам.

Серед обвинувачених – "Агентство інтернет-досліджень", яке також називають "фабрикою тролів", та його співробітники, а також дві компанії: Concord Management and Consulting і Concord Catering. Згідно з висунутим у Вашингтоні обвинуваченням, "Агентство інтернет-досліджень" та інші підозрювані почали свою роботу у 2014 році, щоб втрутитися в американські вибори.

У списку обвинувачених бізнесмен Євген Пригожин, якого вважають людиною, близькою до президента Росії Володимира Путіна. Він пов'язаний із "фабрикою тролів". 

Американське слідство вважає, що вони використовували фальшиві особи та соціальні мережі, а також влаштовували політичні мітинги та спілкувалися з "небажаними особами", пов'язаними з кампанією Трампа.

Документи обвинувачення вказують на більш широку змову росіян за межами обвинувального висновку, зокрема,  що велике журі чуло про інших людей, з якими росіяни нібито змовилися.

У рамках своєї кампанії росіяни очорнювали суперників Дональда Трампа Теда Круза і Марко Рубіо під час праймеріз Республіканської партії, йдеться в обвинувальному висновку.

10 лютого 2016 року росіянам було доручено "використовувати будь-яку можливість критикувати Гілларі Клінтон та інших, крім Берні Сандерса і Дональда Трампа.

Згідно з обвинуваченням, "Агентство інтернет-досліджень" купувало рекламу в соціальних мережах США і створила численні облікові записи в Twitter, які публікували повідомлення від імені груп зі США або американців. Повідомляється, що один підроблений обліковий запис @TEN_GOP залучив понад 100 000 підписників.

Офіс Мюллера заявив, що жоден з обвинувачених не знаходився під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: