Ердоган анонсував облогу сирійського міста Афрін в найближчі дні

Вівторок, 20 лютого 2018, 14:54

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що турецька армія розпочне облогу сирійського міста Афрін в найближчі дні.

Про це повідомляє Anadolu.

Звертаючись до учасників парламентської групи керівної партії "Справедливості та розвитку", Ердоган заявив, що Туреччина увійшла в сирійський регіон Афрін, щоб зробити його "безпечним та придатним для життя".

Він зазначив, що стабільна безпека регіону має величезне значення для Туреччини.

"Центр міста Афрін буде в облозі в найближчі дні", - сказав він. - Так що зовнішня допомога для міста та регіону буде відрізана".

Раніше повідомлялося, що турецькі військові заявили про звільнення від "Загонів народної самооборони" (YPG) п'яти сіл в сирійському районі Афрін.

Нагадаємо, у січні Туреччина розпочала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK.

Курдські бійці активно співпрацювали зі Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: