У Британії заявили про серйозну загрозу правого тероризму для країни

Вівторок, 27 лютого 2018, 08:28

Велика Британія зіткнулася з новою і значною загрозою з боку організованого крайньо правого терроризму.

Про це заявив Марк Роулі, помічник комісара поліції Лондона з питань протидії терроризму, повідомляє Reuters.

"Права терористична загроза є більш значущою і складнішою, ніж те, як про неї говорять у публічних дебатах", - сказав Роулі.

Британія була головною ціллю для місцевих та іноземних бойовиків-ісламістів після терактів 2001 року у США. Проте Роулі заявив, що за виключенням останніх двох років, діяльність правих обмежувалася неприємними протестами та злочинами на грунті ненависті, причому серйозні інциденти обмежувались діями окремих осіб.

Однак тепер розвідувальне управління MI5 розслідує діяльність правих груп і їх можливий зв'язок з міжнародними екстремістами.

"Це значна частина терористичної загрози. Правий тероризм тут раніше не був організований. Є багато західних країн, які мають проблем из ультраправими, і ми стурбовані, що низка тамтешніх груп зв'язуються з британськими групами та створюють мережі", - сказав Роулі.

У минулому році в Британії сталися п'ять терактів, які призвели до загибелі людей. Один із них скоїв чоловік, який врізався на фургоні у натовп людей біля мечеті. Пізніше стало відомо, що він активно вивчав в Інтернеті публікації ультраправих груп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.