Розвідка Естонії попередила про інформаційні атаки РФ на війська НАТО в Балтії

Четвер, 8 лютого 2018, 17:02

Департамент зовнішньої розвідки Естонії попередив про продовження інформаційних атак на війська НАТО у балтійських країнах у 2018 році.

Про це йдеться у звіті "Естонія в міжнародному середовищі безпеки 2018", повідомляє Postimees.

"Інформаційні атаки на союзницькі війська НАТО в Естонії, Латвії та Литві продовжаться як мінімум на рівні 2017 року", - вважають естонські експерти.

Прогнозуються також спроби пропагандистської машини Кремля применшити і очорнити значимість святкування сторіччя Естонії, Латвії та Литви.

Окрім того, естонські експерти наголошують на великому інтересі Росії до осінніх парламентських виборів у Латвії.

Департамент звертає увагу також на мережу агентів Росії, яку Москва використовує для активного втручання і впливу на процес прийняття рішень в Європі. Департамент відзначає, що особливо шукають чуйних євродепутатів, але не можна виключати і політиків місцевого або державного рівня.

"У Росії все більше вірять, що країна змушена вести приховану політичну боротьбу з усім західним світом, і цей самообман підживлюється поступовим розширенням впливу і інформаційною війною. Це означає ще більше неправдивої інформації і все більше спроб завербувати західних політиків, бізнесменів та лідерів думок", - прогнозує Департамент зовнішньої розвідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: