У Держдумі РФ спростовують повідомлення про можливе припинення співпраці з ЄСПЛ

Четвер, 1 березня 2018, 13:57

У Держдумі РФ заявили, що мова про припинення співпраці з Європейським судом з прав людини не йде.

Про це заявив віце-спікер Держдуми Петро Толстой, повідомляє РИА "Новости".

"Ми не розглядаємо припинення співпраці. Ми говоримо тільки колегам про те, що, якщо ми не беремо участі у виборах суддів, то їх рішення можуть не мати легітимної сили на нашій території", - сказав Толстой.

"Ми поки ведемо з нашими європейськими колегами діалог. Вважаємо важливим збереження загального правового простору в Європі ", - зазначив депутат.

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова вважає, що припинення співпраці РФ з Європейським судом з прав людини (ЄСПЛ) було б кроком назад.

"Я вважаю, що ЄСПЛ - це невід'ємна частина міжнародної співпраці, один з важливих ланок правозахисних ліфтів, коли людина може, будучи незадоволеною рішеннями на національному рівні, вийти на рівень міжнародного захисту. Юридично, на мій погляд, вихід з під юрисдикції ЄСПЛ значить вихід з Ради Європи, що було б, напевно, кроком назад на сьогоднішній день ", - цитує її ТАСС.

Раніше, агентство РИА "Новости" з посиланням на джерела у профільних російських відомствах повідомило, що російська влада вивчає можливість денонсації Європейської конвенції з прав людини і припинення співпраці з ЄСПЛ, "якщо антиросійська лінія рішень суду не буде скоригована".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: