МЗС РФ: британський уряд зробив вибір на користь конфронтації

Середа, 14 березня 2018, 18:48

Росія вважає, що Велика Британія пішла на серйозне загострення відносин між двома країнами, оголосивши про висилку 23 російських дипломатів з Лондона.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС РФ.

"Вважаємо категорично неприйнятним і негідним той факт, що уряд Великої Британії в своїх непристойних політичних цілях пішов на подальше серйозне загострення відносин, оголосивши про цілий набір ворожих заходів, включаючи висилку з країни 23 російських дипломатів", - йдеться в повідомленні.

МЗС РФ також заявляє, що прем'єр-міністр Тереза ​​Мей оголосила про обмежувальні заходи "під фальшивим приводом про нібито причетність до отруєння С.Скрипаля і його дочки", що в Москві розцінюють "як безпрецедентно грубу провокацію, яка підриває основи нормального міждержавного діалогу між нашими країнами".

"Замість того, щоб завершити власне розслідування, задіяти встановлені міжнародні формати і інструменти, в тому числі в рамках Організації по забороні хімічної зброї, до чого ми були готові, британський уряд зробив вибір на користь конфронтації з Росією", - йдеться в повідомленні.

МЗС РФ також повідомило, що готує заходи у відповідь.

Нагадаємо, Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: