Україна може завершити виконання асоціації із запізненням на 10 років – дослідження

П'ятниця, 2 березня 2018, 11:37

Україна суттєво відстає у впровадженні реформ, прописаних в Угоді про асоціацію з ЄС.

Про це говориться у статті "13% успіху: чому урядова оцінка виконання асоціації виявилася завищеною", підготовленій  Українським центром європейської політики.

Зокрема, більш ніж за три роки із початку впровадження цих реформ, було зроблено лише 13% цієї роботи.

Зокрема, з 862 завдань відповідно до Розділів IV і V Угоди (та їхніх додатків), а також останніх доступних версій урядових планів імплементації за три з лишком роки (2014-2018 років) виконано лише 113 завдань. 

"Якщо припустити, що в середньому Україна буде виконувати до 40 завдань на рік, то Угоду ми виконаємо лише у 2035 році, тобто із запізненням на 10 років",- говориться у статті.

Експерти Українського центру європейської політики відзначають, що за відсутності чіткої перспективи членства України в ЄС "лише аграрні експортери та промислові групи, які теж здійснюють експорт, бачать вигоду від виконання Угоди".

Нагадаємо, тиждень тому в уряді відзвітували про рівень виконання впровадження Угоди про асоціацію в 2017 році. Згідно офіційній оцінці, стан виконання робіт, запланованих на минулий рік, склав 41%. Пізніше в уряді пояснили, що такий низький результат пояснюється необхідністю виконувати планові роботи, заплановані ще на 2016 рік. Наразі ці роботи виконані на 63%. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.