Поліція Косова затримала сербського дипломата, переговірника з ЄС

Понеділок, 26 березня 2018, 19:22

Поліція Косова затримала сербського чиновника, який без дозволу в'їхав на територію частково визнаної держави на Балканах, а також застосувала сльозогінний газ та світлошумові гранати через протести сербів у північній частині Косово.

Про це повідомляє The Associated Press посиланням на державне телебачення Сербії.

Поліція Косово повідомила в понеділок, що було направлено підкріплення, щоб зупинити чотирьох високопоставлених сербських чиновників, які мали намір відвідати північну територію частково визнаної держави.

Однак двоє з них приїхали в сербську частину розділеного міста Косовська Мітровиця пізніше в понеділок.

Як відомо, в'їзд до Косова в понеділок заборонили міністру оборони Сербії, головному сербському парламентеру між Белградом та Приштиною у переговорах, координованих ЄС, старшому помічнику президента Сербії та міністру культури.

Повідомляється, що Марко Джурич, переговірник сербів, був затриманий на території Косова, що викликало протести. Зазначається, що поліція застосувала сльозогінний газ та світлошумові гранати.

Як відомо, ЄС веде переговори про вступ із Сербією з 2014 року, але Брюссель наголошує, що жоден майбутній член ЄС не може мати територіальних або прикордонних суперечок.

Сербія не визнає незалежності Косова, проголошеної в 2008 році. Президент Сербії Александар Вучич наполягає: будь-яка майбутня угода з Косовом повинна бути результатом компромісу.

Серед країн ЄС Кіпр, Греція, Румунія, Словаччина та Іспанія не визнають Косово як незалежну державу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: