Суд Косова звільнив з-під арешту депутатів, які розпилювали сльозогінний газ

П'ятниця, 23 березня 2018, 20:24

Косовський суд випустив з-під арешту сім опозиційних депутатів, які використали у парламенті сльозогінний газ, щоб запобігти голосуванню щодо демаркації кордону з Чорногорією.

Про це повідомляє The Associated Press.

Суд Приштини у п'ятницю зазначив, що депутати не мають наміру тікати з країни або повторювати злочин. В той же час, звинувачення у використанні зброї не були зняті.

21 березня опозиційна партія "Самовизначення" здійснила декілька спроб перешкодити проведенню сесії і голосування, випускаючи сльозогінний газ.

Зрештою, головування асамблеї вирішило прогнати з сесії 13 депутатів "Самовизначення". З будівлі їх вивела косовська поліція. Сімох затримали за розпилювання газу у стінах парламенту.

Після цього парламент таки зміг ратифікувати договір.

Питання ратифікації договору про кордон з Чорногорією є одним із тих, що тримає країну в політичному глухому куті протягом останніх трьох років.

Чорногорія і Косово підписали угоду про демаркацію кордону в 2015 році. Однак парламент Косова її не ратифікував, оскільки опозиція виступила проти, бо не погоджується з тим, що за угодою Косово втрачає 8 тисяч гектарів території.

ЄС висунув ратифікацію угоди з Чорногорією умовою для отримання Косовом безвізового режиму з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: