Турецький суд відмовився звільнити грецьких військових, які випадково перейшли кордон

Понеділок, 5 березня 2018, 17:34

Турецький суддя відхилив апеляцію адвокатів двох грецьких військових, які минулого тижня випадково перетнули кордон з Туреччиною і були затримані.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Військових утримують під вартою в очікуванні суду за звинуваченням у незаконному перетині кордону. Адвокати затриманих оскаржили затримання.

Сторона захисту наразі сподівається, що грецьким військовим не висунуть додатково звинувачення у шпигунстві.

Глава МЗС Греції Нікос Котціас закликав Анкару не робити з інциденту з солдатами "велику юридичну і політичну проблему".

"Туреччина повинна виконувати те, що передбачається міжнародним правом, і не перетворювати повсякденну процедуру на велику юридичну та політичну проблему ", - заявив він.

Нагадаємо, грецькі солдати у несприятливих погодних умовах патрулювали кордон у лісистому районі поблизу річки Еврос. Вони випадково зайшли на турецьку територію, де їх одразу затримали турецькі військові.

Як відомо, в останні місяці у стосунках Греції та Туреччини, які країнами-членами НАТО, збергіалася висока напруга. Зокрема, Греція відмовилася видавати Анкарі вісім турецьких військових, які втекли до Греції після невдалого перевороту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: