Макрон не планує скасовувати травневий візит в Росію через хіматаку в Сирії

Вівторок, 10 квітня 2018, 10:04

Президент Франції Еммануель Макрон відвідає Росію в травні, незважаючи на звинувачення на адресу Москви через нову хімічну атаку в Сирії.

Про це заявив представник французького уряду Бенжамен Гріво, передає Europe1.

Проведення офіційного візиту "не ставиться під питання", зазначив він.

"Завжди необхідно вести переговори, якщо у нас виникають розбіжності. Це відповідає основному принципу багатосторонності", - сказав Гріво, відповідаючи на запитання про те, чи вплинуть останні події в Сирії на проведення візиту.

Після повідомлень про хімічну атаку в сирійській Східній Гуті Еммануель Макрон поговорив по телефону з лідером США Дональдом Трампом. Обвидва президенти вимагають "потужну реакцію міжнародного співтовариства і будуть залишатися в тісному контакті", повідомив Єлисейський палац. 

Президенти Трамп та Макрон обмінялися інформацією, яка підтверджує використання хімічної зброї в Сирії.

У ніч на неділю з'явилися повідомлення про хімічну атаку на Східну Гуту у Сирії, під час якої було використано токсичний газ: внаслідок атаки загинули десятки людей, за деякими даними – до 150 осіб.

Президент США Дональд Трамп назвав президента Сирії Башара Асада твариною після хімічної атаки в Сирії та заявив, що Росія та Іран мають заплатити велику ціну за його підтримку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: